Muncitorii angajati de Lakshmi Mittal, cel mai bogat om din Marea Britanie, il acuza pe miliardarul de origine indiana ca se imbogateste de pe urma "conditiilor de munca sclavagiste".

Reactia este urmarea numarului mare de accidente produse in minele sale, unde zeci de persoane au murit in accidente, relateaza Times, in editia sa electronica.

Minerii care lucreaza in minele din Kazahstan ale lui Lakshmi Mittal sustin ca vietile lor sunt in pericol din cauza ca sunt nevoiti sa foloseasca echipament invechit. Peste 90 de persoane si-au pierdut viata in aceste mine in ultimii doi ani.

Minerii spun ca sunt nevoiti sa suporte conditii mai rele decat cele din epoca sovietica si ca ar prefera sa lucreze in Siberia.

Compania Arcelor Mittal a precizat ca va reactiona pentru a calma ingrijorarea muncitorilor promitand investitii de milioane de lire sterline in acest an pentru modernizarea echipamentelor.

Compania a anuntat de asemenea ca investitiile in modernizare au dat rezultate deoarece in acest an nu s-a inregistrat nici o victima iar numarul accidentelor a scazut cu 30 la suta.

Kazakhstanul nu este singura tara, in care s-u produs accidente. Incidente de acest gen au mai avut loc in Bosnia, Romania, Cehia, Macedonia si Africa de Sud, tari in care magnatul Lakshmi Mittal are investitii.