Presedintele SUA, George W.Bush, a declarat, duminica, in Albania, ca ONU trebuie sa actioneze pentru independenta Kosovo, relateaza AFP. Bush crede ca e timpul sa se treaca la decizii, in pofida opozitiei exprimata de Rusia in privinta independentei provinciei.

"Intrebarea este: vom avea un dialog nesfarsit pe un subiect asupra caruia ne-am decis deja?", a subliniat George Bush dupa intalnirea cu premierul Albaniei.

Daca se va dovedi ca nu se poate ajunge la un acord cu Serbia si Rusia, "intr-un interval relativ rapid, in opinia mea trebuie sa depunem rezolutia" la Consiliul de Securitate al ONU, a spus Bush.

El a declarat ca secretarul de stat american, Condoleezza Rice, va continua actiunile diplomatice pe langa Moscova impreuna cu aliatii europeni ai americanilor, dar "la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa spui ca ajunge, Kosovo este independent".

Vizita presedintelui american in Albania este continuarea turneului european de o saptamana ,care a avut ca etape summitul G8 din Germania, dar si tari precum Polonia si Italia. Urmatoarea escala a presedintelui George W. Bush este Bulgaria.