Fara miza, fara un scor strans si fara sanse de-a trece, motiunea nu a prezentat absolut nici un interes si nu a starnit nici o reactie virulenta in randul parlamentarilor. Sedinta Parlamentului a inceput cu o intarziere de 30 de minute. Pe culoare, parlamentarii comentau linistiti: o motiune fara sanse de izbanda.

Liderul grupului deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, s-a conversat prietenos cu senatorul liberal Radu Stroe, compatimandu-i pe democrati.

De altfel, si Bogdan Olteanu a fost foarte vesel dupa o discutie tete-a-tete cu Nicolae Vacaroiu. La sedinta si-a facut aparitia si liderul PD, Emil Boc, in calitate de spectator.

Sedinta in care s-a dezbatut motiunea de cenzura a PD a fost una extrem de linistita. Parlamentarii au fost blazati de discursurile lungi care s-au desfasurat pe parcursul a patru ore. Rezultatul previzibil al motiunii i-a determinat pe parlamentari sa renunte la balacareala cu care sunt de obicei asezonate sedintele importante.

Deputati si senatori si-au gasit de lucru in bancute, fie citind cumintei ziarele, fie conversand cu colegii, fie semnand acte sau vobind la telefon. Dupa vreo doua ore de discursuri, alesii neamului au inceput sa se perinde pe la bufetul Parlamentului.

Discursurile au curs fara interventii brutale. Doar PLD-istii s-au manifestat de doua ori, strigand timid din sala catre liberalii care vorbeau de la tribuna. Liderului grupului PNL de la Senat, Puiu Hasotti, i s-a strigat din sala din zona deputatilor PLD „ca este jalnic”.

De altfel, si Relu Fenechiu a avut parte de o aluzie din partea parlamentarilor PLD, acestia strigand „Jos comunismul” tocmai cand Fenechiu isi rostea discursul.

Ca sa nu ramana vreo polita neplatita adversarilor politici, Bogdan Olteanu nu a ratat ocazia de a fi sarcastic, constantand de la tribuna prezidiului ca “este trist faptul ca Vlad Hogea un notoriu antisemit a vorbit pe timpul alocat PD”.

Acestea o fost singurele pete de culoare ale sedintei de luni, care de altfel au trecut aproape neobservate.

Din sala au lipsit liderii principalelor partide Mircea Geoana, Dan Voiculescu, Ion Iliescu, ba chiar si cativa din semnatarii motiunii de cenzura, printre care si Petru Calian.

Alte imagini de la motiune