Deputatii au votat proiectul de lege privind aprobarea OUG cu 207 de voturi pentru si doar 6 impotriva. Opozantii investitiei au fost democratul Liviu Sarbu, fost PSD, trei independeti si doi reprezentanti ai minoritatilor. Ordonanat de urgenta a fost deja votata de Senat, iar Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz.

Investitia companiei finlandeze Nokia este estimata la 200 de milioane de euo si va aduce 15.000 de locuri de munca. Concernul intentioneaza sa construiasca in acest an o fabrica de telefoane mobile si un centru de cercetare la Cluj-Napoca.

Ordonanta de urgenta a fost blocata in Parlament timp de o saptamana din cauza pozitiei deputatului PD Valeriu Tabara, care s-a opus ca terenul sa fie transerat de la Universitatea de Stiinte agricole si Medicina veterinara. Tabara a indus ideea ca respectivul proiect trebuie respins si a votat impotriva, uzand de sprijinul altor deputati.

Grupul parlamentar PD a reactionat prompt la votului lui Valeriu Tabara de saptamana trecuta, sustinand ca acesta a dat un vot personal si nu s-a consultat cu cei de la conducerea partidului. Deputatul PD, Daniel Buda a declarat atunci pentru HotNews.ro ca partidul l-a sanctionant pe Valeriu Tabara cu avertisment public.