Liderii PD si PLD au anuntat dupa o intalnire pe care au avut-o luni dimineata, ca au decis colaborarea parlamentara a celor doua partide. Primul pas in acest sens este depunerea a doua motiuni simple la Camera Deputatilor: luni o motiune pe Sanatate iar marti, una pe Agricultura.

Emil Boc si Theodor Stolojan au anuntat ca echipe din cele doua formatiuni vor pregati un protocol de colaborare parlamentara care nu va putea fi insa aprobat decat dupa anularea protocolului de functionare a Aliantei D.A.

La document vor lucra din partea democratilor secretarul general al partidului, Vasile Blaga, vicepresedintele Cezar Preda si senatorul Radu Berceanu. Echipa PLD va fi compusa din Gheorghe Flutur, presedinte executiv al PLD, Valeriu Stoica, liderul Consilului Reprezentantilor Nationali si vicepresedintele Florin Popescu.

Documentul va fi supus aprobarii conducerii partidelor dupa desfiintarea juridica a Aliantei DA, probabil in toamna dupa alegerile europarlamentare, a anuntat Emil Boc.

El a evitat sa raspunda daca PD are in vedere o alianta electorala cu PLD.

Deocamdata, sefii celor doua partide se vor intalni bilunar pentru a examina principalele probleme politice, a declarat Stolojan.

Saptamana trecuta, democratul Vasile Blaga a declarat ca PD exclude orice alianta preelectorala, "mai ales dupa experienta avuta cu PNL", dar ca nu refuza aliante postelectorale.