Segolene Royal, fosta canditata la presedintia Frantei, a anuntat ca ea si partenerul sau, conducatorul Partidului Socialist, s-au despartit, informeaza timesonline.co.uk. Royal, in varsta de 53 de ani a anuntat si a vorbit despre aceasta schimbare din viata ei prin intermediul unei carti ce urmeaza a fi publicata miercuri.

Segolene si Francois au o relatie de aproape treizeci de ani si au impreuna patru copii. “I-am cerut lui Francois Hollande sa paraseasca casa familiei, sa isi traiasca din plin relatia amoroasa pe care o are. Ii doresc sa fie fericit.”, a declarat Royal.

Tensiunile dintre cei doi au fost resimtite pe parcursul campaniei electorale. Era cunoscut faptul ca Hollande are o relatie cu o jurnalista de la Paris Match, insa Royal a negat intotdeauna zvonurile potrivit carora ea si conducatorul socialistilor se despart.

Hollande urmeaza sa renunte la postul de conducere a partidului in toamna anului 2008, insa cativa oficiali ai socialistilor au propus ca problema conducerii sa fie rezolvata in acest an.