Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a adresat o scrisoare Grupului pentru Dialog Social, in care isi exprima sprijinul pentru aceasta organizatie in incercarea de a-si pastra sediul. Olteanu precizeaza ca PNL va vota in favoarea GDS, dar precizeaza ca nu poate garanta ca si alte partide vor face la fel.

"Ca si dumneavoastra, apreciez ca sediul din Calea Victoriei nr. 120 a devenit in ultimii 17 ani o emblema a societatii civile, a dezbaterilor de interes national, a libertatii de exprimare si a luptei impotriva neo-comunismului.

Sunt convins ca toti liberalii impartasesc aceleasi sentimente si acesta este motivul pentru care Guvernului condus de Presedintele PNL a promovat aceasta Ordonanta de Urgenta", se arata in scrisoarea lui Olteanu.

Scrisoarea lui Bogdan Olteanu este un raspuns la o solicitare anterioara a GDS in care Grupul ii solicita PNL sa sustina ordonanta emisa de Guvernul Tariceanu prin care GDS nu era evacuat din sediul sau - asa cum prevede o lege adoptata de Parlament.

Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care repara in favoarea GDS o decizie a Parlamentului din Legea tinerilor prin care sediul in care activeaza organizatia, in sensul ca sediul nu-i era luat de doua fundatii in care sunt implicate PRM si PSD.

Ordonanta a fost respinsa si, in momentul in care a ajuns la Administratia prezidentiala pentru promulgare, presedintele a cerut Parlamentului s-o reexamineze, pentru ca sediul sa ramana la GDS. Decizia tine in acest moment de competenta Camerei Deputatilor.