Directorul executiv al motorului de cautare pe Internet Yahoo, Terry Semel, a demisionat din functie dupa sase ani de activitate, in urma presiunilor la care era supus de catre investitori dezamagiti de rezultatele comerciale inregistrate de companie in ultima perioada in fata dominatiei tot mai mari a rivalului Google, scrie BBC News online.

In primele trei luni ale acestui an, Yahoo a inregistrat o scadere a profitului de 16%.

"Este timpul pentru instalarea unei noi conduceri executive, cu alte abilitati si forte, si care sa dezvolte compania potrivit potentialului sau", a declarat Terry Semel.

Intr-o declaratie de presa, Yahoo a admis ca ultimii ani au fost dificili pentru companie.

Cine este noul boss al Yahoo

Smel a fost inlocuit de co-fondatorul Yahoo, Jerry Yang, care a contribuit substantial la lansarea afacerii, compania avand acum peste 500 de milioane de utilizatori in toata lumea.

Yang, in varsta de 38 de ani, de origine taiwaneza, s-a mutat in SUA la varsta de 10 ani. Este absolvent al prestigioasei Universitati Stanford.

Yahoo s-a nascut 1995, ca o creatie a lui Jerry Yang si colegul sau de universitate, David Filo si a devenit rapid cel mai popular motor de cautare pe Internet.

Potrivit revistei Forbes, Yang este pe locul 432 in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii cu o avere estimata la 2,2 miliarde de dolari. Este casatorit si are un copil.