Ministrul Dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbèly, a fost numit ministru interimar al Comunicatiilor si tehnologiei informatiilor in locul ministrului suspendat Zsolt Nagy, informeaza un comunicat al presedintiei remis HotNews.ro.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire, la propunerea premierului Calin Popescu-Tariceanu.

In 11 iunie, seful statului l-a suspendat din functie, prin decret prezidential, pe ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, pentru ca "se afla in curs de urmarire penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational".

Ministrul Zsolt Nagy este urmarit penal in dosarul privatizarilor strategice. In presa au aparut informatii legate de presupuse legaturi ale ministrului UDMR cu reteaua de spionaj a Stamen Stancev, facilitand scurgerile unor informatii secrete catre reteaua bulgarului.

Informatiile ar fi favorizat castigarea unor licitatii pentru consultanta sau privatizarea unor societati - Radiocomunicatii SA, Posta Romana si Romtelecom.