Componenta Consiliului National de Integritate a inceput sa fie modificata la numai doua zile de la nominalizarile facute de partidele politice. Astfel Partidul Conservator a propus-o pe avocata Alice Elena Draghici, in locul Rodicai Stanoiu, care fusese nominalizata initial, sustin surse parlamentare.

Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs declara, joi, ca nu este de acord cu numirea politicienilor in CNI, pentru ca in acest fel se revine la practici mai vechi, cand anumite persoane ajung in situatia de a fi cercetate si de a decide in acelasi timp cine cerceteaza.

In legea ANI se prevede un Consiliu National de Integritate care are atributia de a selecta pe conducatul acestei institutii.

Totodata, ministerul Justitiei a propus-o pe Zaharia Lefter Constantin. Cea mai mare batalie se anunta pe locurile societatii civile si ale magistratilor.

La societatea civila au fost nominalizati Toni Neacsu si Codru Vrabie de la Transparency International, iar din partea asociatiilor de magistrati: Horatiu Dumbrava, de la SoJust si Viorica Costiniu, care a obtinut mai putine voturi decit Dumbrava.