Sambata si duminica vremea va fi caniculara in orele dupa-amiezelor, cu valori ale temperaturii aerului cuprinse intre 35 si 38 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, anunta IMNH.

De asemenea, in cursul zilei de sambata, in majoritatea zonelor tarii vor fi manifestari ale instabilitatii atmosferice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si descarcari electrice si doar izolat ploi torentiale.

In aceleasi regiuni, indicele temperatura - umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80. Starea de disconfort termic se va mentine si noaptea cand temperatura aerului nu va cobori sub 20 de grade in zonele de campie.

In aceste conditii, Ministerul Sanatatii a suplimentat numarul de puncte stradale de prim-ajutor pentru acordarea asistentei medicale de urgenta. In tara functioneaza acum 114, din care 33 sunt doar in Capitala, potrivit unui comunicat al MS.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii, vineri au fost inregistrate alte doua decese provocate de canicula - un barbat de 58 ani din Arad a suferit un stop cardio-respirator, iar un tanar de 14 ani din Calarasi s-a inecat.

Medicii recomanda persoanelor varstnice, copiilor si bolnavilor cu afectiuni cronice sa evite deplasarile in spatiu liber si frecventarea locurilor aglomerate, sa se poarte palarii, umbrele si ochelari de soare si sa se consume 2-4 litri de lichide pe zi, mai putina cafea si alcool.