Incident tragic in muntii Bucegi. O turista din Statele Unite a murit dupa ce a fost atacata de un urs pe Valea Ciobanului, transmite Realitatea TV. Potrivit martorilor, mai multi turisti au fotografiat o ursoaica pe Platoul Babele, iar aceasta, agitata din cauza blitzurilor si din cauza unor caini, a atacat un grup de turisti, care se aflau in zona.

O turista de cetatenie americana a murit in urma atacului, in timp ce alte doua persoane au fost ranite usor. Ursoaica a atacat ulterior si cateva corturi din zona, fara a mai face insa victime.

Tanara din Statele Unite avea 31 de ani. Celelalte doua victime sunt un turist roman care ii insotea pe strainisi o alta turista din SUA, in virsta de 27 de ani.

Sambata un grup format din doi cetateni israelieni, trei cetateni americani si un roman a plecat din statiunea Busteni, cu intentia de a urca la cabana Babele din masivul Bucegi.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, telecabina nu a functionat iar turistii au fost nevoiti sa parcurga acest traseu pe jos. Mai mult, pentru ca la cabana Babele, turistii nu au gasit loc de cazare pentru a ramane peste noapte, ei au fost nevoiti sa coboare pe jos, spre cabana Caraiman.

In drumul lor spre cabana, cetatenii americani au ramas in urma grupului si au fost atacati de urs.

Turista din SUA, care si-a pierdut viata a suferit o fractura de coloana cervicala, iar unul dintre brate i-a fost sfasiat de animalul care a atacat-o.

Angajatii Ocolului Silvic Azuga si cei ai Administratiei Parcului National au plecat in cautarea ursului care i-a atacat pe turisti. In plus, pentru a preveni eventuale atacuri asupra turistilor in zona actioneaza o echipa din cadrul Ocolului Silvic.