Ameda record pentru nerespectarea legislatiei muncii! Inspectorii ITM au sanctionat o firma de publicitate cu 1.240.000.000 de lei vechi, (124.000 RON). Decizia a fost luata intrucat majoritatea angajatilor firmei nu aveau contracte individuale de munca.

One2One este o firma de publicitate inregistrata in municipiul Bucuresti. La Cluj, firma are ca principal obiect de activitate distribuirea materialelor de publicitate. Potrivit conducerii ITM Cluj, firma de publicitate One 2 One a depasit toate recordurile in materie de munca la negru. Din cei 131 de angajati, nu mai putin de 126 nu aveau contracte de munca.

"Aceste persoane aveau incheiate conventii civile si nu contracte individuale de munca.. De asemnea firma nu respecta legislatia in privinta orarului maxim de munca, a declarat Daniel Pacurariu”, inspector sef ITM Cluj.

O parte din sesizari au fost depuse chiar de catre angajatii firmei, care sustin ca munceau in conditii deosebit de grele. Ei s-au referit la programul prelungit si la greutatea efectiva a materialelor publicitare pe care trebuiau sa le distribuie. Inspectorii ITM opineaza ca greutatea acestor materiale mergea pana la cateva sute de kilograme pe cap de angajat.

Firma One 2 One a contestat o parte din amenzile ITM. Motivul invocat este acela ca inspectorii clujeni si-au depasit competentele teritoriale firma avand sediul la Bucuresti