Doamna Lia Olguta Vasilescu, deputat PRM, presedinta Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor, este gata sa inainteze parlamentului o initiativa legislativa in virtutea careia profesorilor le este permis sa-i loveasca pe copiii indisciplinati.

Doamna Lia Olguta Vasilescu recomanda corectii fizice moderate, cum ar fi o palma.

In anuntul dat publicitatii, deputatul PRM nu face nici o precizare legat de obligatia profesorilor de a-i bate pe copii, in eventualitatea in care proiectul legislativ devine lege, respectiv daca toti profesorii vor fi obligati sa imparta palme in dreapta si in stanga la cel mai mic zgomot in clasa, sau ramane la libera alegere a dascalilor felul in care acestia inteleg sa se ocupe de educatia

elevilor. Profesorii care vor refuza ”metodele pedagogice” preconizate de doamna Lia Olguta Vasilescu vor suferi, la randul lor, sanctiuni? Vom ajunge sa avem scoli in care se bate si scoli in care nu se bate sau se vor organiza in cadrul fiecarei scoli clase ”cu” si ”fara” bataie?

Doamna Lia Olguta Vasilescu, deputat PRM, nu ne spune inca nici varsta de la care, in locul cornului si paharului cu lapte, copiii vor primi palme. De la gradinita? De la clasele primare? Elevii de liceu vor fi si ei palmuiti sau lor li se vor confisca doar tigarile?

Doamna Lia Olguta Vasilescu, deputat PRM, nu ne ofera inca nici un indiciu nici despre scala dupa care cadrele didactice urmeaza sa stabileasca taria loviturilor pe care le vor putea administra.

Palmele date de doamnele profesoare vor fi trebui sa ajunga sa aiba aceeasi tarie ca si cele aplicate de domnii profesori? Obrajii elevelor vor fi palmuiti cu necrutarea cu care vor fi loviti elevii sau pentru ele se va aplica un regim mai bland?

Doamna Lia Olguta Vasilescu, deputat PRM, pastreaza o tacere nascatoare de confuzii legat si de tratamentul pe care urmeaza sa-l aplice cadrele didactice, dupa o prima palma ce nu a avut efectul scontat.

Cat timp are la dispozitie elevul sanctionat pentru a proba o cu totul alta atitudine fata de procesul de invatamant? Si daca palma data cu o recomandata moderatie nu si-a facut efectul, cum trebuie sa procedeze profesorul in continuare? Mai aplica o corectie? Si inca una? Cu mai multa putere? Cu mai multa convingere ca impinge copilul in palme, in felul acesta, pe drumul cel bun?

De saptesprezece ani de zile, cu sporadice intreruperi, imi permit sa-mi exprim in presa un punct de vedere pe marginea unor teme asupra carora mi se pare ca merita reflectat. Am incercat sa o fac cu o deplina obiectivitate, eliberat de orice partizanat si de orice eventuale resentimente.

Niciodata, insa, pana acum nu am mai incercat un asemenea amestec de repulsie si de compatimire apropiat de cel pe care traiesc insailand aceste randuri.

Ii doresc din tot sufletul doamnei Lia Olguta Vasilescu, deputat PRM, ca atunci cand bunul Dumnezeu se va indura de ea si ii va darui bucuria de-a fi mama, nimeni si niciodata sa nu-i vorbeasca copilului ei de clipa de ratacire traversata de mama lui, in anul de gratie 2007.

Pana atunci, insa, e datoare ca imediat sa ceara iertare tuturor copiilor din Romania. In genunchi.

PS. Doamna Lia Olguta Vasilescu face parte dintr-un partid al carui presedinte lacrimeaza ori de cate ori vorbeste de maidanezi si nu pierde prilejul sa evoce pungile de mancare cu care hraneste haitele de caini din jurul Casei Presei.

Printr-un natural transfer de sensibilitate, ma asteptam ca iubitorul patrupedelor fara stapani sa incerce o strangere de inima imaginandu-si obrajii copiilor, poate si ai lui, inrositi de ”palmele moderate” administrate in virtutea ”Legii Lia Olguta Vasilescu”