Comisarii europeni Leonard Orban, Meglena Kuneva si Franco Frattini au obiectat fata de unele aspecte ale proiectului de raport pe care Comisia Europeana urmeaza sa-l prezinte oficial, miercuri, pe tema progreselor Romaniei si Bulgariei in domeniul Justitiei, potrivit unor oficiali europeni citati de Reuters, preluat de NewsIn.

Potrivit acestora, Frattini nu a fost de acord cu unele critici adresate Bulgariei si a cerut un ton mai moderat.

Dar, noteaza Reuters, majoritatea membrilor CE au sprijinit tonul dur al documentului, afirmand ca prin asprime si rigoare Comisia poate mentine credibilitatea politicii de extindere a UE. Sursele oficiale citate afirma ca tonul general al raportului nu se va schimba, chiar daca vor fi exista mici modificari inainte de reuniunea Colegiului Comisarilor de miercuri.

Potrivit Reuters, Romania si Bulgaria vor fi criticate de CE pentru ca nu au reusit sa indeplineasca obiectivele stabilite de UE in domeniul Justitiei si al luptei anticoruptie. Agentia mai scrie ca nu vor fi impuse sanctiuni impotriva celor doua tari, dar ca acestora li se vor stabili obiective mai detaliate pentru perioada urmatoare.