Ion Iliescu nu s-a dus la Parchet pe motiv de motiune

Senatorul PSD Ion Iliescu nu s-a prezentat marti la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde urma sa fie audiat de procurorii Sectiei Parchetelor Militare in dosarul mineriadei din iunie 1990. Iliescu a motivat ca trebuie sa fie prezent in Parlament la dezbaterea motiunii PSD, relateaza NewsIn.

Fostul presedinte este asteptat de procurori miercuri pentru a fi audiat intr-un dosar in care este anchetata moartea a patru persoane.

Senatorul Ion Iliescu nu a precizat insa despre ce motiune este vorba, insa marti este programata doar motiunea pe teme de agricultura initiata de PSD, care urmeaza sa fie discutata in Camera Deputatilor.

Procurorii militari au fost nevoiti sa amane marti pentru a doua oara audierea lui Ion Iliescu pentru ca acesta nu a venit nici vineri, 22 iunie, la Parchet, spunand ca este plecat din tara, iar joi, 21 iunie, a fost la Timisoara pentru a-si lansa o carte.

In acest dosar, Ion Iliescu este acuzat, alaturi de fostul ministru de interene Mihai Chitac, de participare la omor deosebit de grav in legatura cu moartea, in seara de 13 iunie 1990, a patru persoane impuscate in fata sediului Ministerului de Interne.