Procesul liderului PC, Dan Voiculescu cu CNSAS, s-a suspendat. Curtea de Apel Bucuresti a dispus, marti, trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala pentru a se pronunta cu privire la exceptiile de neconstitutionalitate invocate de avocatul lui Voiculescu, relateaza NewsIn. Decizia poate fi constestata cu recus in termen de 48 de ore de la pronuntare.

In urma cu o saptamana, avocatul lui Dan Voiculescu, senatorul PC Sergiu Andon, afirma ca, in cadrul sedintei de judecata, reprezentantul Ministerului Public a fost de acord "in parte" cu neconstitutionalitatile legislative invocate in acest proces privind contestarea de catre liderul conservator a unei decizii CNSAS, potrivit careia Voiculescu a facut politie politica.

Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a depus la dosarul liderului PC, Dan Voiculescu, o cerere de intampinare fata de exceptia de neconstitutionalitate privind legea CNSAS, iar Curtea de Apel Bucuresti a luat act de obiectiile formulate.

In august 2006, Colegiul CNSAS a respins contestatia liderului PC Dan Voiculescu la decizia Colegiului potrivit careia politicianul conservator a facut politie politica.