6.000 pentru Nokia. Acest este numarul de candidaturi pe care il estimeaza Agentia de ocupare a fortei de munca Cluj la targul de special organizat pentru compania finlandeza. Pana la sfarsitul anului Nokia va angaja aproximativ 500 de pesoane. Numarul acestora va depasi 3000 de angajati la finele lui 2008.

Pentru anul acesta NOKIA va scoate la concurs aproximativ 500 de locri de munca. 100 se adreseaza pesoanelor cu studii superioare iar restul de 400 celor cu studii medii. Practic, joburile incep cu muncitori necalificati, operatori, tehnicieni, ingineri, specialisti in dezvoltare, resurse umane, logistica, management.

“De posturile de la Nokia sunt interesate si persoanele din afara judetului. Avem informatii ca liceul electrotenic din Sibiu va fi prezent vineri la bursa, a spus Daniel Don direrctorul AJOFM Cluj

Agenti judeeana de ocupare a fortei de munca va centraliza toate candidaturile depuse. Cei care vor obtine o slujba la Nokia vor incepe sa lucreze din luna septembrie a acestui an. Pe langa pachetul salarial pentru viitorii angajati compania finlaneza va organiza un training de pregatire in fabricile din Europa ale firmei, in Finlanda sau in Ungaria.

Resul candidaturilor vor ramane stocate in baza de date a AJOFM pentru viitoarele recrutari.

Costurile pentru organizarea targului de locuri de munca NOKIA, sunt suportate de AJOFM Cluj. La manifestre va fi prezent si ministrul muncii Paul Pacurariu.

Presedintele CJ Cluj, liberalul Marius Nicoara, a inspectat santierul de la Jucu, vizand stadiul lucrarilor de amenjare a infrastructurii aferente parcului industrial TETAROM III. Nicoara s-a declarat multumit de modul in care decurg lucrarile, avand in vedere faptul ca vineri, 29 iunie, ora 11.00, vor demara lucrarile de construire a fabricii Nokia.