Premierul Calin Popescu Tariceanu si omologul sau moldovean, Vasile Tarlev, au convenit, la intalnirea de vineri, de la Chisinau, organizarea unor sedite de guvern comune, dupa modelul celor ale guvernelor de

la Bucuresti si Budapesta. Premierul Tariceanu a reiterat ca Romania isi asuma un rol activ in a sprijini Republica Moldova in eforturile pe care le face pentru apropierea de UE, se arata intr-un comunicat al Executivului.

„Romania va este alaturi in eforturile Republicii Moldova de a se apropia de UE si de a transforma Republica Moldova intr-o tara prospera, cu institutii stabile. Romania este cel mai sincer si mai puternic sustinator al aspiratiilor Republicii Moldova, dar, pentru integrare, este nevoie sa se faca pasi concreti", a spus premierul roman.

Tariceanu a mai spus ca Romania este gata sa ofere sprijin pentru ca Republica Moldova sa isi puna la punct partea institutionala, inclusiv prin punerea la dispozitie a documentatiei privind aquis-ul comunitar, tradusa in limba romana.

"Dorim ca Republica Moldova sa se apropie cat mai mult de UE. Europa are usile deschise pentru Republica Moldova, dar Republica Moldova trebuie sa faca pasi concreti", a adaugat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, subliniind ca Romania isi doreste ca Republica Moldova sa beneficieze de stabilitatea si prosperitatea pe care o asigura apartenenta la familia europeana.