Salariul mediu net a avansat in luna iunie a acestui an pana la valoarea de 1023 lei, in crestere cu 1,1% fata de luna precedenta (cu 11 lei) si cu 22,5% fata de luna similara a anului trecut, potrivit informatiilor trasnmise vineri de catre Institutul National de Statistica.

Cele mai mari castiguri s-au inregistrat in domeniul intermedierilor financiare (3509 lei), iar cele mai mici in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (596 lei).

In termeni reali (raportul dintre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum) salariul mediu net a crescut cu 1% comparativ cu luna anterioara a acestui an si cu 18% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Salariile medii nete au crescut in luna iunie a acestui an fata de luna precedenta ca urmare a acordarii de prime (inclusiv a primelor de vacanta), indexarilor, negocierilor salariale sau realizarilor de productii mai mari. Cele mai mari cresteri (18,5%) s-au inregistrat in industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii.

In ceea ce priveste scaderile salariale fata de luna mai a acestui an, acestea au fost determinate de acordarea de prime in luna mai sau de realizarea unei productii mai mici, cele mai pronuntate scaderi (14,9%) fiind intalnite in industria metalurgica.