ING Asigurari de Viata a subscris in primele sase luni ale acestui an prime brute in valoare de 71 milioane euro, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare prezentate miercuri de catre grupul ING.

Datele mai arata insa, ca in aceeasi perioada, profitul inainte de taxe inregistrat de compania romaneasca de asigurari a scazut cu 43% fata de perioada similara a anului trecut, pana la patru milioane euro.

Conform datelor publicate miercuri de catre grupul olandez, ING Asigurari de Viata a subscris, in trimestrul doi din acest an, prime brute in valoare de 37 milioane euro, in crestere cu trei milioane de euro fata de primele trei luni ale acestui an si cu opt milioane euro comparativ cu trimestrul doi al anului trecut.

In Romania, potrivit raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pe anul 2006, pe segmentul asigurarilor de viata, ING Asigurari de Viata detine primul loc, cu prime subscrise in valoare de peste 435 milioane lei si o cota de piata pe acest sector de circa 38,3%.

Compania este urmata de AIG Life cu prime in valoare de 138,2 milioane lei si o cota de piata de 12,1% si de apoi de Asirom care a inregistrat prime brute subscrise din asigurari de viata de peste 88 milioane lei, detinand o cota de piata de 7,7%.