Clientii Romtelecom care detin unul dintre abonamentele cu minute incluse Confort 50, Confort 200 si Confort Nelimitat pot vorbi gratuit in toate retelele de telefonie fixa din Romania, incepand de luni, 3 septembrie, intre orele 18.00 si 8.00 in timpul saptamanii si pe parcursul intregii zile pe perioada weekend-urilor si a sarbatorilor legale, a anuntat luni operatorul de telefonie fixa.

Potrivit oficialilor companiei, de noile facilitati tarifare vor beneficia peste 70% dintre clientii companiei.

Abonamentele Confort 50, Confort 200 ofera, din luna mai, posibilitatea de a vorbi nelimitat in reteaua Romtelecom, intre orele 18.00 si 8.00 in timpul saptamanii si pe parcursul intregii zile, in weekend. In aceleasi intervale, clientii care detin unul dintre cele doua abonamente sau abonamentul Confort Nelimitat pot vorbi nelimitat, in orice retea de telefonie fixa.

Operatorul a mai anuntat luni ca toti clientii care se aboneaza la un serviciu de telefonie fixa de la Romtelecom, pana la data de 31 octombrie 2007 beneficiaza de instalarea fara taxe a liniei telefonice, iar pentru contractele incheiate pe o perioada de un an, clientii noi beneficiaza timp de trei luni de abonament gratuit, o optiune de voce si factura detaliata.

Pentru contractele pe doi ani, clientii primesc aceste beneficii timp de 6 luni, plus un telefon DECT cadou (in limita stocului disponibil).

Abonamentul Confort Nelimitat ofera apeluri nelimitate gratuite in reteaua Romtelecom, indiferent de palierul orar si de zi, apeluri nelimitate gratuite in orice retea de telefonie fixa din Romania in afara orelor de varf si o reducere de 33% la apelurile efectuate catre orice retea de telefonie mobila nationala, indiferent de ora apelului.

Cele trei abonamente, respectiv Confort 50, Confort 200 si Confort Nelimitat isi pastreaza vechile tarife de 7,8 euro, 10 euro si, respectiv, 11,2 euro. Tarifele practicate pentru apelurile in alte retele de telefonie fixa, in orele de varf, variaza intre 4,92 eurocenti/minut fara TVA si 5,4 eurocenti/minut fara TVA.

Romtelecom este cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, grupul elen OTE fiind actionarul majoritar cu 54,1% din actiunile companiei, statul roman controland restul actiunilor.

In prima jumatate a acestui an, Romtelecom a inregistrat un profit net de 21,2 milioane euro, in crestere cu 45,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa numarul de linii de telefonie fixa a scazut cu 18,1% pana la peste 3,08 milioane de linii.