Politia spaniola a anihilat cea mai mare retea de falsificatori de bani din Europa. Aceasta era formata din sase romani si patru bulgari, acuzati ca au falsificat si pus in circulatie 400 000 de euro, scrie presa spaniola de miercuri.

Bulgarii falsificau banii in tara lor si apoi ii transportau in Spania ascunsi in compartimente serete ale masinilor, iar romanii ii plasau pe piata. Erau, in principal, bancnote de 200 de euro cu care romanii faceau cumparaturi din supermarketuri si farmacii. Cumparau, de exemplu, o cutie de lapte pentru copii, cu 200 de euro falsificati si primeau rest bani autentici.

"Banii falsificati ii imita foarte bine pe cei autentici. Sunt de o buna calitate si nu pot fi depistati de razele ultraviolete ale aparatelor de control, ci numai de aparate sofisticate", a explicat unul dintre anchetatori.

Politia spaniola era in alerta de mai multe luni pentu ca pe piata aparusera tot mai multe bancnote false de 200 de euro. In urma cu cateva zile bulgarii fusesera opriti la granita cand incercau sa introduca in Spania un nou lot de bani falsi.

Dintre cei sase romani, doi erau rezidenti in Spania si locuiau in orasele Coslada si Torrejon de Ardoz, unde s-au stabilit foarte multi romani.

Anchetatorii cred ca o parte din banii falsificati in Bulgaria ar fi putut fi plasati si in alte tari.