Carpatica Asigurari a inregistrat in primele sase luni un volum de prime brute subscrise in valoare de peste 64,7 milioane lei, cu 31,32% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat de presa al asiguratorului.

Oficialii companiei spun ca rezultatele positive se datoreaza atat cresterii parcului auto si a numarului persoanelor care apeleaza la credite pentru achizitionarea de bunuri cat si extinderii teritoriale a companiei.

Conform reprezentantilor Carpatica Asigurari, cele mai mari incasari s-au inregistrat din asigurarile de accidente si boala, a mijloacelor de transport terestru, precum si din asigurarile de incendiu si calamitati naturale. Valoarea primelor brute subscrise pentru aceste asigurari a depasit valoarea de 24,3 milioane lei, in crestere cu 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Asigurarea de raspundere civila auto si generala, precum si asigurarea de credite au inregistrat prime de peste 38,1 milioane lei, 851660 lei si respectiv peste 1,3 milioane lei, cresterile fiind cuprinse intre 31,03% si 141,08%.

“Rezultatele au fost determinate de schimbarile sociale la care a fost supusa piata asigurarilor prin cresterea parcului auto, a numarului celor care apeleaza la credite pentru achizitionarea de bunuri precum si constientizarea importantei sigurantei unui astfel de serviciu”, se arata in comunicatul de presa al asiguratorului.

Obtinerea acestor rezultate se datoreaza, in opinia oficialilor companiei, si extinderii teritoriale din ultimii doi ani a companiei de asigurari. In prezent, Carpatica Asigurari are 161 de unitati teritoriale cu 735 de angajati permanenti si peste 5500 de colaboratori.

Carpatica Asigurari este membra a grupului financiar Carpatica. Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Carpatica Asigurari a inregistrat anul trecut prime brute subscrise (generale si de viata) in valoare de 113,7 milioane lei, detinand o cota totala de piata de 1,98%.