Grupul Allianz a obtinut, in prima jumatate a acestui an, pe pietele din Noua Europa (Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Rusia, Romania, Slovacia, Ucraina) venituri din prime de asigurare de 2,2 miliarde euro, in crestere cu 24% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor grupului.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise in aceasta regiune au crescut in perioada mentionata cu 21%, pana la 1,6 miliarde de euro. Pe langa Rusia, Polonia si Romania au avut o contribuitie importanta la dezvoltarea afacerilor regionale, ca urmare a cresterii vanzarilor pe clasele de asigurari auto.

In primele sase luni ale acestui an, veniturile din prime de asigurare ale grupului Allianz inregistrate pe pietele din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Rusia, Romania, Slovacia, Ucraina au atins valoarea de 2,2 miliarde euro.

Asigurarile generale au generat venituri de 1,6 miliarde euro, in crestere cu 21% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce pe segmentul asigurarilor de viata volumul primelor a ajuns la 607 milioane euro, cu 33% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

In privinta asigurarilor generale, conducerea grupului Allianz remarca rezultatele bune inregistrate in Rusia, Polonia si Romania.

“Pe langa Rusia, Polonia si Romania au avut o contribuitie importanta la dezvoltarea afacerilor regionale, ca urmare a cresterii vanzarilor pe clasele de asigurari auto. Polonia a evidentiat o rata de crestere a afacerilor de asigurari generale de 27 procente, primele de asigurare afarente semestrului I din 2007 ajungand la 181 de milioane euro.

In aceesi perioada, afacerile de asigurari generale din Romania s-au majorat cu peste 25%, pana la o valoare a primelor brute subscrise de 173 milioane de euro”, se arata in comunicatul Allianz.

Oficialii grupului sustin ca toate tarile din Europa Centrala si de Est au contribuit la aceasta evolutie pozitiva. Activitatea din Rusia a sustinut aceasta crestere gratie achizitiei companiei “Progress-Garant”, in luna mai a acestui an.

Totodata, pozitia asiguratorul rus “Rosno” s-a consolidat ca urmare a achizitiei acestei companii de catre Allianz, finalizata in luna februarie.

Pe piata asigurarilor din Romania, Allianz-Tiriac se afla pe primul loc in topul asiguratorilor (atat asigurari generale cat si de viata), anul trecut avand prime brute subscrise in valoare de peste 1,1 miliarde lei si o cota de piata de 19,5%, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.