Seful retelei teroriste al-Qaida, Osama bin Laden, ar urma sa se adreseze poporului american printr-un mesaj video care va fi difuzat cu ocazia comemorarii atentatelor de la 11 septembrie 2001 de la World Trade Center si Pentagon. Mesajul este asteptat in urmatoarele 72 de ore.

Anuntul aparitiei unei noi inregistrari video a fost facut de doua centre americane, specializate in supravegherea site-urilor islamiste citate de presa internationala.

Ar fi prima aparitie publica a sa din octombrie 2004, cand teroristul Osama bin Laden amenintase cu noi atacuri asupra SUA, cu doar cateva zile inaintea alegerilor prezidentiale americane.

Noile imagini video cu cel considerat responsabil pentru atentatele din 11 septembrie in care au murit peste 3 000 de oameni, urmeaza sa fie studiate de agentiile americane de informatii care vor analiza fiecare cuvant si expresie a liderului al-Qaida in incercarea de a afla starea de sanatate a acestuia. Numai dupa aceasta analiza imaginile vor fi declarate autentice sau false.

In septembrie 2005, colonelul american Don Macgraw, seful fortelor internationale de la Kabul declarase ca bin Laden este bolnav si ca incearca sa obtina un tratament medical.

Omul cel mai cautat de pe planeta, dupa prabusirea regimului talibanilor, la sfirsitul anului 2001, Osama bin Laden se ascunde intr-o zona muntoasa de la granita Afganistanului cu Pakistanul, potrivit SUA.

Orice informatie care ar duce la capturarea sa valoreaza 50 milioane de dolari, a decis Senatul american.