Romania este un membru loial al Uniunii Europene si inregistreaza progrese pe calea reformelor pe care s-a angajat, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vineri, dupa intrevederea cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

La prima sa vizita in Romania dupa aderarea tarii la UE, oficialul European considera ca toata clasa politica trebuie sa se implice activ in dezvoltarea tarii si ca premierul are nevoie de sprijin politic pentru a implementa reformele.

Oficialul European a atras atentia ca reforma din sistemul judiciar din Romania si progresele in combaterea coruptiei la nivel inalt si cele din agricultura vor fi atent urmarite de CE.

J.M. Barroso a asigurat ca tara noastra va primi din partea Comisiei Europene sprijin pentru a combate efectele ploilor abundente care au afectat, in ultimele zile, cateva dintre judetele din Moldova.

Premierul l-a asigurat pe presedintele Comisiei Europene ca Romania va continua lupta impotriva coruptiei si se va concentra totodata pe absorbtia intr-un grad cat mai mare a fondurilor comunitare.

De asemenea, Tariceanu a anuntat ca tara noastra va organiza o Conferinta la nivel regional pe teme schimbarilor climatice mai ales pentru combaterea efectelor secetei.

Presedintele Comisiei Europene, J.M. Barroso, va fi primit, vineri, si de presedintele Traian Basescu.