Actiunile Alcatel-Lucent au scazut joi la Bursa de la Paris cu 14%, dupa ce furnizorul franco-american de echipamente de telecomunicatii a socat piata emitand a treia avertizare din acest an privind profitabilitatea companiei, titreaza Financial Times.

Alcatel-Lucent a anuntat ca nivelul veniturilor aferent intregului an va ramane aproape neschimbat comparativ cu cel de anul trecut. Pentru a face fata competitiei venite din partea Ericsson, grupul a scazut drastic preturile si a mizat pe un volum mai mare de vanzari, dar aceasta strategie a dat gres.

Potrivit Reuters, prima atentionare privind o posibila scadere a profitului a fost emisa in luna ianuarie a acestui an, avertizare urmata apoi de o alta, in luna aprilie, in legatura cu nivelul vanzarilor.

Zvonurile privind o noua revizuire negativa din partea Alcatel-Lucent au dus la o scadere a cotatiei actiunilor companiei inca de la sfarsitul saptamanii trecute.

Cele doua companii, Alcatel si Lucent, au fuzionat la data de 1 decembrie 2006, grupul rezultat ocupand in prezent locul doi in ierarhia furnizorilor mondiali de echipamente de telecomunicatii, dupa compania americana Cisco.

Grupul franco-american a inregistrat in trimestrul doi din acest an pierderi nete de circa 336 milioane euro, fata de un profit de 302 milioane euro aferent aceleasi perioade a anului trecut. Pierderile au mai mari decat estimarile facute de catre analistii Reuters care preconizasera pierderi de numai 147,1 milioane euro pentru compania franco-americana.