In ultima luna, cantareata Shakira a urmat cursul de “Introducere in istoria civilizatiei vestice” in cadrul Universitatii Californiei din Los Angeles.

“Imediat dupa ce si-a incheiat turneul, Shakira a inceput acest curs.”, a declarat managerul cantaretei, Fifi Kurzman pentru Associated Press.

De cativa ani, Shakira a studiat singura si a participat la cateva cursuri de istorie si de limbi straine, potrivit declaratillor lui Kurzman.

Cantareata a realizat primul album la varsta de 14 ani si mai tarziu a fost nevoita, din cauza lipsei timpului, sa renunte scoala.

Shakira a hotarat ca in aceasta vara, dupa incheierea turneului “Oral Fixation”, sa ia o pauza in ceea ce priveste muzica si sa isi imbogateasca cunostintele. Astfel, artista a urmat acest curs de istorie in perioada 6 august-13 septembrie.

Lectorul care a sustinut acest curs, Robert Cleve, a declarat ca el nu stia ca Shakira este o celebritate si a fost foarte surprins cand a aflat ca este una din cele mai iubite cantarete de muzica pop.

“Mi-a spus ca se afla in vizita in Los Angeles, ca este din Columbia si ca face acest curs doar pentru ca doreste sa invete cat mai multe lucruri noi. Chiar am fost impresionat de inteligenta sa.”, a declarat lectorul.