Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a anuntat vineri, autorizarea a inca trei societati, respectiv AG2R Fond de Pensii, Marfin Fond de Pensii si MKB Romexterra Fond de Pensii, ca administratori de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), potrivit unui comunicat de presa al comisiei.

Numarul societatilor autorizate ca administratori de fonduri de pensii private a ajuns, astfel, la 17. Tot in sedinta de vineri, Comisia a autorizat ca broker de pensii private pe pilonul II societatile AG2R Alfa Consult Broker de Pensii Private si Contacts Broker de Pensii Private.

CSSPP a autorizat vineri trei noi societati, precum si prospectele schemelor de pensii private. AG2R Fond de Pensii a fos autorizata ca administrator al ALFA Fond de Pensii administrat privat, Marfin Fond de Pensii ca administrator al Marfin Fond de Pensii administrat Privat, iar MKB Romexterra Fond de Pensii a fost autorizata ca administrator al Fondului de pensii administrat privat Fiducia.

Odata cu autorizarea prospectelor schemelor de pensii administrate privat ale celor trei societati, a fost aprobata si avizarea actelor individuale de aderare, anexate acestor prospecte. Societatile AG2R Alfa Consult Broker de Pensii Private si Contacts Broker de Pensii Private au fost autorizate pentru desfasurarea activitatii de broker de pensii private pe pilonul II.

Anterior, CSSPP autorizase ca administratori pe pilonul II, 14 societati respectiv: ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Allianz-Tiriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii, Generali Fond de Pensii, BRD Fond de

Pensii, OTP Fond de Pensii SA, BCR Administrare Fond de Pensii, Bancpost Fond de Pensii si KD Fond de Pensii.