Sotia si cei sapte copii ai omului de afaceri Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, nu s-au mai intors in Romania, pana in 15 septembrie, asa cum erau obligati prin decizia instantei. Avocatul Adelei Omar sustine ca justitia siriana nu ii permite acesteia sa se intoarca in tara, pe motiv ca ea nu ar avea acordul sotului ei sa paraseasca teritoriul sirian impreuna cu copiii.

Rudele din Romania ale Adelei Omar spun ca, pentru a reveni in tara, este posibil ca ea sa fie nevoita sa deschida un nou proces, intrucat decizia instantei romane nu este recunoscuta in Siria, transmite Radio Romania.

Sotia lui Omar Hayssam si cei sapte copii, au parasit Romania, in noaptea de 22 august 2007, cu un zbor cu destinatia Siria. Adela Omar primise de la Tribunal decizia definitiva prin care li se permite copiilor sa paraseasca Romania, dar numai pana in 15 septembrie, cand incepe noul an scolar.

Omar Hayssam, este dat in urmarire internationala, el fiind condamnat la 20 de ani de detentie, pentru acte de terorism in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani la Bagdad.

In primavara anului trecut, Curtea de Apel Bucuresti a decis judecarea lui Hayssam in stare de libertate, din motive medicale. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri romano-sirian a parasit ilegal tara, pe numele sau fiind emis un mandat de urmarire internationala.