Comisia speciala de la Cotroceni pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea de infractiuni de membrii Guvernului in exercitiul functiei, se intruneste, luni, la ora 10:00 sa discute solicitarile procurorului sef al Departamentului National Anticoruptie (DNA) cu privire la inceperea urmaririi penale fata de fostul prim ministru Adrian Nastase si fata de Miron Mitrea, fost ministru al Lucrarilor publice, transporturilor si locuintei.

DNA ceruse Presedintiei, in 13 septembrie, aviz pentru inceperea urmarii penale a lui Miron Mitrea in dosarul Zambaccian, Mitrea fiind acuzat de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Infractiunile au legatura cu constructia vilei mamei lui Miron Mitrea din Pipera-Tunari. Anchetatorii au in vedere modul in care s-a facut renovarea si extinderea acelei vile de catre firmele lui Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Sechelariu a sustinut ca firma Vertcon, patronata de fosta sa asociata Irina Jianu, i-a renovat si extins vila mamei lui Mitrea.

In schimb, Jianu ar fi primit postul de sef al Inspectoratului in Constructii din Ministerul Transporturilor.

Anterior, in 11 septembrie, DNA ii ceruse lui Traian Basescu sa avizeze inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase, in dosarul in care acesta este cercetat tot pentru o presupusa luare de mita si care vizeaza modul in care fostul premier a devenit proprietarul intregului imobil situat in Bucuresti, str. Muzeul Zambaccian.

Imobilul este evaluat la peste 1.500.000 euro, cu toate dotarile aferente, inclusiv sistemul de supraveghere.

Traian Basescu, a decis intrunirea comisiei speciale in baza Legii nr. 115/1999 privind raspunderea ministeriala, arata un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Totodata, conform art. 16 alin. 6, presedintele va hotari asupra raportului prezentat de comisia speciala.

Potrivit Presedintiei, Comisia este formata din Stefan Deaconu, Marius Iosif, Laura Stefan, Stefan Iancu si Gabriel Nita.