BRD Fond de Pensii tinteste castigarea a 10-11% din piata pensiilor private obligatorii, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, Damien Marechal, directorul general al companiei.

BRD Fond de Pensii se numara printre cei 17 administratori de fonduri de pensii private, care activeaza pe piata din Romania, a fost autorizat in luna august a acestui an si are un capital social de 5,7 milioane euro. Compania administreaza un fond de pensii cu grad de risc mediu.

BRD Fond de Pensii este un rezultat al unui joint-venture intre Sogecap, compania de asigurari de viata a Grupului Societe Generale, care detine 51% din actiuni si BRD-Groupe Societe Generale, care detine 49% din societate. Societatea a primit autorizare de functionare din partea CSSPP in luna august a acestui an si are un capital social de 5,7 milioane euro.

BRD Fond de Pensii administreaza un fond de pensii cu grad de risc mediu. Alocarea standard estimata pentru activele investite este de 70% in obligatiuni si titluri de stat, 15% in piata monetara si 15% in actiuni, alocare ce poate varia in functie de mediul economic, pentru a conserva in cele mai bune conditii, pe termen mediu si lung, contributia clientilor. Valoarea initiala a unei unitati de fond este de 10 lei.

“Suntem o companie solida, cu o experienta confirmata atat in Franta, cat si in multe alte tari, in special in Europa. Dorim sa demonstram ca suntem un partener de incredere pe termen lung”, a declarat Damien Marechal, directorul general al BRD Fond de Pensii.

Sogecap este unul dintre jucatorii importanti pe piata de asigurari de viata din Franta, ocupand locul patru in topul societatilor de bacassurance. Sogecap gestiona, la sfarsitul anului trecut, peste cinci milioane de contracte in valoare de aproximativ 60 de miliarde de euro.

BRD-Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, dupa totalul activelor (aproximativ 10 miliarde euro) si a doua societate listata la BVB, dupa valoarea capitalizarii de piata. BRD opereaza o retea de peste 700 de unitati bancare in toata tara.