Zecile de mii de muncitori imigranti din Romania si Bulgaria care vor sa munceasca in Marea Britanie vor avea in continuare restrictii pentru cel putin inca un an, dupa cum recomanda Ministerul britanic de Interne, scrie The Observer in editia online.

Potrivit unor surse citate de publicatia britanica, reprezentantii acestui minister nu cred ca piata muncii din Anglia ar trebui deschisa total pentru imigrantii din cele doua tari est europene si vor recomanda ca restrictiile sa fie inca mentinute, pentru cel putin inca un an.

Planul pe care il are Home Office intra in contradictie cu recomandarile ministerului britanic de Externe care considera ca interdictiile ar trebui ridicate. Un document al acestui minister arata ca ingrijorarile guvernului britanic privind afluxul masiv de imigranti din Romania si Bulgaria nu sunt indreptatite pentru ca majoritatea aleg sa munceasca in Grecia, Italia si Spania.

Ministerul britanic de Interne trebuie sa evalueze anual regimul vizelor pentru imigrantii din cele doua tari, care au aderat la UE in ultimul val. Prelungirea restrictiilor ar urma sa fie criticata de guvernele din Romania si Bulgaria care vor considera ca au parte de un tratament discriminatoriu in raport cu celelalte tari ale UE, comenteaza The Observer.

Potrivit estimarilor autoritatilor britanice, intre 40 000 si 300 000 de imigranti ar merge in Marea Britanie sa lucreze daca accesul pe piata muncii din acesta tara ar fi liber.