Grupul BayernLB - MKB va investi in MKB Romexterra Fond de Pensii, compania romaneasca de administrare a fondului de pensii administrat privat Fiducia, 13,6 milioane dolari, in primii cinci ani, potrivit informatiilor bancii MKB Romexterra Bank, filiala grupului pe piata locala.

MKB Romexterra Fond de Pensii a fost autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private la data de 14 septembrie, numarandu-se printre cele 17 societati avizate sa functioneze pe aceasta piata. Fondul are un grad de risc mediu.

Prospectul schemei de pensii a fondului de pensii private Fiducia

“O echipa de profesionisti cu o vasta experienta in domeniul pensiilor, au dezvoltat un plan de afaceri pentru perioada 2007 - 2016, estimand o investitie de 13,6 milioane euro, pe primii cinci ani. Activitatea de aderare la fond a demarat in bune conditii si suntem multumiti, in ceea ce ne priveste, de startul luat in aceasta competitiei extrem de stransa.

In acelasi timp suntem si putin ingrijorati de unele semne de competitie neloiala pe piata”, a declarat Enache Jiru, presedinte executiv al companiei.

MKB Romexterra Fond de Pensii a fost autorizata la data de 14 septembrie alaturi de alte doua societati respectiv AG2R Fond de Pensii si Marfin Fond de Pensii. Gradul de risc al fondului administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii este mediu.

In domeniul administrarii fondurilor de pensii, MKB Romexterra Bank, filiala a Grupului BayernLB - MKB, beneficiaza de expertiza actionarului majoritar.

In prezent, actionarul majoritar al bancii, MKB Bank Nyrt., detine locul trei pe piata fondurilor de administrare a pensiilor din Ungaria, cu o cota de 13 % si activeaza pe aceasta piata din anul 1995. In domeniul administrarii fondurilor de pensii, MKB Romexterra Bank isi propune sa atinga pe termen lung, o cota de piata de 5%.

Grupul financiar bancar german Bayerische Landesbank, prin investitorul strategic MKB Bank, este detinatorul unei participatii de 75,94% din actiunile bancii.