Romtelecom va pune in vanzare, incepand cu data de 1 octombrie a acestui an, o noua cartela preplatita, destinata convorbirilor internationale, cu tarife reduse pentru convorbiri catre retelele fixe din Italia, Spania, Ungaria, Israel si Turcia, conform informatiilor companiei.

Cartela va fi comercializata in trei variante diferite de credit -1,5 euro, 3 euro si 6 euro (TVA inclus), iar perioada de valabilitate a creditului va fi diferita, in functie de valoarea acestuia.

Potrivit informatiilor Romtelecom, cartela va putea fi folosita atat in retele de telefonie fixa, cat si in retele de telefonie mobila. Noua cartela poate fi utilizata de la orice telefon care este conectat in reteaua Romtelecom, inclusiv de la posturi publice. Tariful unui apel in retelele fixe din Italia, Spania, Ungaria, Israel si Turcia este de 0,08 euro pe minut (fara TVA).

Pentru celelalte destinatii se aplica tarifele internationale in vigoare, valabile pentru cartela Evrikard. Pretul cartelei variaza intre 1,5 euro si 6 euro, iar perioada de valabilitate a creditului va fi diferita, in functie de valoarea acestuia.

Cartela nu va putea fi folosita pentru convorbiri locale si nationale in reteaua Romtelecom sau catre alte retele de telefonie fixa si mobila din Romania, ci doar pentru serviciile de urgenta -112 si Serviciul Vanzari si Relatii Clienti Romtelecom - 930.

Romtelecom a obtinut, in prima jumatate a acestui an, un profit net de 21,2 milioane euro, in crestere cu 45,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa numarul de linii de telefonie fixa a scazut cu 18,1% pana la peste 3,08 milioane de linii.

Anul trecut, atat veniturile cat si profitul net al Romtelecom au fost in scadere. Veniturile inregistrate in 2006 au fost de 894,8 milioane euro, cu 3,8% mai mici decat in 2005, iar profitul net a atins valoarea de 55,2 milioane euro, in scadere fata de 84,9 milioane euro, valoare inregistrata in anul anterior.

Romtelecom este cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, grupul elen OTE fiind actionarul majoritar cu 54,1% din actiunile companiei, statul roman controland restul actiunilor.