In perioada 6-21 octombrie, in catedrala Notre-Dame din Luxemburg, va avea loc expozitia „Icoana din sufletul copilului”.

Expozitia cuprinde 150 de icoane pe sticla si pe lemn pictate de copii din Romania si din comunitati romanesti de peste hotare, premiate la diferite editii ale concursului „Icoana din sufletul copilului”, concurs concurs organizat anual, incepand cu anul 1993, de Patriarhia Romana, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si cu Ministerul Culturii si Cultelor, potrivit unui comunicat transmis de ICR.

Expozitia va fi inaugurata pe 6 octombrie, la ora 10.30, de I.P.S. Mitropolit Serafim, al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord. Vernisajul va fi urmat de o demonstratie de maiestrie sustinuta de cinci elevi din Romania, laureati ai mai multor editii ale concursului „Icoana din sufletul copilului”.

Duminica, 7 octombrie, tinerii iconari se vor intalni cu comunitatea romaneasca din Luxemburg, la sediul Parohiei Ortodoxe Romane „Nasterea Domnului”.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, in parteneriat cu Asociatia „Urmasii Sfintilor Brancoveni” de pe langa Patriarhia Romana si cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Romane „Nasterea Domnului” din Luxemburg.