Realizatorii sondajului spun ca daca pentru domeniul politic si economic optiunile sunt bine definite, la capitolul cultura e deranj mare.

Traian Basescu continua sa conduca detasat la capitolul cei mai admirati politicieni fiind votat de peste o treime din participantii la sondaj (37,6 %).

Pe locul doi in optiunea romanilor se afla presedintelui Partidului Noua Generatie, Gigi Becali, cu 12,2 procente, urmat la mica distanta de presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, cotat cu 12 % intre preferintele romanilor.

Gigi Becali ocupa pozitia a doua si in topul oamenilor de afaceri (35% din simpatii), urmat la mica distanta de Dinu Patriciu (33%). Topul este dominat insa categoric de Ion Tiriac cu 45%.

Mult mai putine simpatii au reusit sa adune Silviu Prigoana (7,9 %), Sorin Ovidiu Vantu (numai 1.8% din simpatii), Dan Voiculescu (2%) si Irinel Columbeanu (6.1%).

Lumea culturala este in continuare dominata de generatia 60. Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu si Adrian Pauenscu au atras simpatiile romanilor cu peste 7 procente. Balaceanu Stolnici, Dinescu, Liiceanu, Cristoiu, Cartarescu, Vadim Tudor, Caramitru, Tuca, ori Razvan Teodorescu nu au reusit sa primeasca mai mult de doua procente.

In privinta preferintelor romanilor pentru fotbal, pe primul loc in top se situeaza echipa Steaua Bucuresti, care insumeaza 42,7% dintre respondenti, urmata la o distanta de campioana en-titre Dinamo cu 18% si de Rapid cu 8,8%.

Cei mai multi dintre cei care tin cu Steaua si cu Dinamo sunt simpatizanti ai Partidului Democrat (22,9% si respectiv 24% din totalul respondentilor pentru fiecare echipa). Totusi cei mai multi PD-isti sunt si rapidisti, aproximativ 35,7% din cei care tin cu Rapid.

Cristian Tudor Popescu continua sa ramana cel mai indragit om de presa fiind votat de un sfert din cei intervievati. Ii urmeaza Ion Cristoiu (15.4%,), Andreea Esca (13.5%), Robert Turcescu (11.9) si Teo Trandafir (10%).

Tot din sondaj mai aflam ce preferinte au romanii in materie de femei. Preferintele sexuale ale votantilor PD se indreapta hotarat catre Monica Columbeanu, Roxana Ionescu si Simona Patruleasa, pe cand in fantasmele erotice ale PSD-istilor o intalnim, suprinzator, pe Mona Musca. Iar junele liberale viseaza la Stefan Banica jr si Catalin Botezatu.

Daca barbatii o gasesc cea mai sexy persoana publica pe Elena Udrea, femeile o prefera pe Mihaela Radulescu ca VIP sexy.