Sase persoane au murit si alte 36 au fost ranite intr-un incendiu izbucnit la sediul Institutului de stat pentru administrarea marilor corporatii din Rusia, situat pe strada Masinostroenie din sud-estul Moscovei, relateaza AFP.

Flacarile au izbucnit la etajul patru in jurul orei pranzului si s-au extins foarte rapid in mai toata cladirea. Peste 50 de echipaje de pompieri participa la stingerea focului si in jur de o suta de persoane au fost evacuate. Potrivit ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, cele sase persoane au murit dupa ce s-au aruncat pe fereastra, inainte ca pompierii sa ajunga la locul incendiului.

Cladirea Institutului de stat pentru administrarea marilor corporatii din Rusia dateaza inca din anul 1939 si nu dispune de sistem automat de alarma pentru incendii.

Incendiul este cel mai recent dintr-o serie soldata cu moartea a zeci de persoane ultimul an, in Rusia. In decembrie 2006, 45 de femei au murit dupa ce clinica de dezintoxicare in care erau internate a fost mistuita de flacari.