Autoritatile britanice au facut publice, joi, o inregistrare video facuta la hotelul Ritz, cu cateva minute inainte de tragicul accident rutier in care si-au pierdut viata printesa Diana si Dodi al Fayed.

Inregistrarea a fost facuta publica la o zi dupa ce o serie de fotografii uimitoare, care ilustreaza ultimele clipe din viata Printesei Diana, au declansat o noua ancheta in legatura cu circumstantele mortii ei.

  • Galerie foto: Ultimele momente din viata Printesa Diana

    Imaginile inregistrate chiar inainte ca Diana si al Fayed sa paraseasca hotelul pentru a manca intr-un restaurant parizian o arata pe Printesa de Wales vesela, ea glumind si zambind continuu. Diana intra intr-un lift impreuna cu Dodi si un angajat al hotelului. Ea zambeste spre camera si poarta un scurt dialog cu cei doi insotitori.

    Ulterior, printesa si iubitul ei sunt filmati intr-un hol, unde al Fayed studiaza o brosura de bijuterii, ceea ce intareste spusele tatalui sau, magnatul Mohamed al Fayed, care a declarat ca fiul sau si Diana se logodisera.

    Atat fotografiile cat si imaginile video au fost postate pe un site oficial, de catre ofierul de politie judiciara Scott Baker.



    Noua ancheta, demarata dupa 10 ani de la cumplitul accident, se va extinde pe o perioada de sase luni si are scopul de a determina mai exact circumstantele mortii printesei si a iubitului ei. Procesul are loc dupa ce doua anchete ale politiei franceze si britanice l-au gasit vinovat pentru tragedie pe soferul masinii.