Trupa Muse a strans, sambata, pe stadionul national de rugby "Arcul de Triumf", peste 10.000 de oameni. Show-ul a fost foarte bine pus la punct, insa organizarea concertului s-a dovedit, fireste, romaneasca.

Matthew Bellamy, basistul Chris Wolstenhome si tobosarul Dominic Howard au tinut un spectacol perfect, in fata fanilor. In deschidere, spectatorii au avut ocazia sa-l asculte si pe Brett Anderson, fostul solist al trupei Suede.

Kilometri de oameni care-si cumparasera bilet la Muse au inceput sa intre pe portile stadionului abia pe la sapte fara un sfert. Multi spectatori, care au aterizat la locul faptei "in timp util", crezand ca accesul pe stadion va merge brici, au fost nevoiti sa asculte piesele lui Brett Anderson de pe strada.

Fostul solist de la Suede a testat pe publicul romanesc cateva piese de pe noul album. Reactii prea slabe pentru un cantaret parca prea obosit. Insa piesa "The Beautiful Ones", lansata acum 11 ani de Suede, i-a facut pe cei mai multi dintre spectatori sa sara.

Sunet beton si efecte daramatoare

Dupa aproape o ora de melancolie Suede, au intrat si cei de la Muse. Lumea a inceput sa strige la primele acorduri ale melodiei "Knights of Cydonia", al carei videoclip s-a fost filmat, partial, chiar in Romania.

Una dupa alta au urmat si celelate piese de rezistenta ale trupei, care au fost cerute in permanenta de publicul roman. "Starlight", "Supermassive Black Hole", "Feeling Good", "Invincible", "Sing for Absolution". "Supermassive Black Hole" a avut cea mai buna prinza la public.

Sunetul foare bun a fost insotit de efecte vizuale care, supraproportionate pe doua monitoare masive, au insotit perfect cantecele celor de la Muse.

Din pacate, englezii au comunicat prea putin cu un public roman obisnuit sa fie bagat in seama, sa intre in interactiune cu trupele de pe scena. Fanii romani nu au avut parte de mai mult decat de un "Buna seara Bucuresti" si "Multumim!". Sfarsitul concertului a fost de-a dreptul taios.

Trupa a disparut de pe scena si deodata cortinele care compuneau o parte din scena au inceput sa fluture de "la revedere".

Muse, poate cei mai duri englezi "alternativi", au aratat pentru prima data, live, publicului romanesc cat de excentrici sunt in temele alese: conspiratii globale, religie si apocalipsa. Influente rock americane si show rock stralucitor in sensul "stralucitor", englezesc, al cuvantului.