Presedintele rus, Vladimir Putin, isi va sarbatori, duminica, cea de-a 55-a aniversare la Kremlin. Printre invitatii sai se numara membri din conducerea legislativa si executiva, precum si membrii permanenti ai Consiliului rus pentru Securitate, transite AFP.

De asemenea, de la petrecere nu vor lipsi nici oficialii militari, promovati in posturi cheie la toate nivelurile puterii, dupa ascensiunea lui la conducerea Rusiei.

"De obicei, nu dau petreceri, insa anul acesta, din cauza apropierii incheierii mandatului meu, m-am gandit sa-i invit la Kremlin pe membrii Consiliului de Securitate, ai Statului Major al armatei, inclusiv pe comandantii de regiuni, regimente si corpuri ale armatei", a declarat Vladimir Putin.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, anuntase anterior ca "nici un eveniment special" nu este prevazut pentru aniversarea sa. "Isi va petrece aniversarea intr-un cadru familial, la Moscova, la intoarcerea sa, in cursul serii de la o vizita oficala din Tadjikistan", adaugase Peskov.

Potrivit publicatiei Eho Moskovi, citata de Rador, cu ocazia zilei presedintelui rus, pe aeroportul din orasul Ekaterinburg va fi inaugurat un nou terminal.

La Celeabinsk, unde exista un local care poarta numele lui Putin si care are in meniu frigarui "Verticalitatea puterii" sau braga "Prezidential" va fi ridicat in fata cladirii un afis urias pe care va fi scris "La Multi Ani Vladimir Vladimirovici".

In capitala rusa, Moscova, zece mii de membri ai miscarii pro-Kremlin, il vor felicita pe Vladimir Putin deplasandu-se pe Splaiul Taras Sevcenko. Printre cadouri se numara asa-zisa plapuma a pacii, avand o dimensiune de 200 de metri, pe care apar simbolica popoarelor care locuiesc pe teritoriul Rusiei.

Presedinte din 2000, Putin ar trebui sa paraseasca Kremlinul dupa alegerile prezidentiale din martie 2008. Cu toate acestea, el mentine suspansul cu privire la succesorul sau.