Patru explozii s-au produs luni in apropiere de ambasada Poloniei din Bagdad, la mai putin de o saptamana dupa ce ambasadorul Varsoviei a fost ranit intr-un atentat cu bomba. Potrivit unui diplomat polonez, citat de Reuters, atacurile nu s-au inregistrat victime sau pagube importante.

"S-au produs patru explozii la intervale de ora diferite diferite, la circa 200 de metri distanta de ambasada", a afirmat ambasadorul interimar Waldemar Figaj. "Nu cred ca noi am fost tinta. Noi am simtit doar impactul", a adaugat acesta.

Ambasadorul polonez in Irak, generalul Edward Pietrzyk, a fost ranit intr-un triplu atac cu bomba la Bagdad, miercuri, in care un ofiter din serviciile secrete poloneze si un civil irakian au fost ucisi. Cadrele medicale au declarat ca acesta este in continuare in coma indusa, dar starea s-a imbunatatit usor. Starea diplomatului este grava, dar nu ii pune viata in pericol, a precizat medicul.

Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a anuntat ca nu va retrace cei 1.000 de militari din sudul Irakului, in pofida atacului de saptamana trecuta.