De ce la Televiziunea publica? Din mii de motive. Mai precis: 15.000.

Primul: exasperarea. Istoria acestui sentiment spune ca demnitarii n-au amprente si raspunderi, ci doar magistrati protectori. Aceeasi experienta spune ca, in 2004, stenogramele n-au fost de ajuns. Justitia n-a putut citi negru pe alb. Poate vede mai bine la film.

Conteaza si respectul pentru rang: la functionari publici si furt din bani publici, televiziune publica! Dar motivul care a facut vitala difuzarea filmului tine de realitatea conspirativa a guvernului Tariceanu. Remes si Muresan stiau ca sint urmariti.

Ii instiintase informatorul Chiuariu T., la rindul lui purtator de dosar, autor al unei ordonante care il apara de legi si angajat al Guvernului Romaniei pe postul de ministru al Justitiei. Stim asta din declaratiile publice ale lui Chiuariu: luni, 24 septembrie, Chiuariu a spus clar, la Antena 3, ca telefonul lui Remes e interceptat.

Ancheta procurorilor a fost penetrata si deconspirata de ministrul Justitiei. Ministrul Justitiei e in post. Guvernul Tariceanu continua sa creada ca are dreptul sa conduca Romania. Ce trebuia sa difuzeze Televiziunea publica? Lacul lebedelor?

In mai putin de 24 de ore, institutiile statului s-au regrupat si au trecut la contraofensiva. Obiectivul: anihilarea Justitiei, acum si pentru totdeauna. Complotul e public. Tentativa de instaurare a statului mafiot are loc la vedere.

Gelul de pe cureaua de transmisie e asigurat de mediile de informare care pling de grija dreptului la buna digestie de caltabosi si viata privata al dnilor Muresan si Remes. Sa recapitulam. Magistratii din CSM ancheteaza drumul filmului spre televiziune, in loc sa ancheteze cum a ajuns, in presa, acum citeva saptamini, Raportul CSM asupra anchetelor procurorilor.

Si CNA cere procurorului general sa afle cum a ajuns filmul la TVR. Parlamentul, prin Comisia SRI si Comisia de cultura, vrea sa afle acelasi lucru. Toata lumea, tot concordatul mafiot din fruntea statului, racneste aceleasi intrebari de interlopi dezonorati: Cum a fost posibil? Cu ce drept pot prostii sa ne vada, la televizor, furind? Cine a indraznit sa dea in vileag sistemul si metodele?

Nu sint multe de spus. Ne scufundam. Ioan Avram Muresan sustine ca e anchetat ca in anii ’50. Ziaristii consemneaza. Fara replica. Muresan e membru PNTCD. Muresan a gasit, in groapa comuna, cadavrul lui Maniu si acum se usureaza peste el.

Sau poate Muresan a aflat ca, pe vremea comunistilor, Maniu, Mihalache si Coposu apareau blindati de avocati si mascareau procurorii in conferinte de presa. Dobitocul!

In acest moment exista doua variante: demnitari fara justitie sau justitie deasupra demnitarilor. In prima varianta, Romania va fi un stat administrat ilegal, impotriva propriilor cetateni. Aceasta varianta mortala e la un pas de victorie. Dupa esecul motiunii de cenzura si dezlantuirea statului impotriva Justitiei, sansele de supravietuire se reduc la un singur lucru: impotrivirea.

Cereti demisia lui Tariceanu! Rezistati, alaturi de Basescu, Morar si K?vesi, pina la alegeri! Atunci, puteti pune capat dezmatului.