Statele Unite sunt ingrijorate de cresterea rapida a cheltuielilor militare ale Rusiei si considera ca reluarea zborurilor bombardierelor stategice rusesti nu favorizeaza pacea.

Declaratia a fost facuta de secretarul de stat american, Condoleezza Rice, care a precizat ca atitudinea Rusiei aminteste de actiuni ale acestei tari dintr-o alta epoca, relateaza agentia RIA-Novosti.

"Cresterea rapida a cheltuielilor militare trebuie neaparat supravegheata. Anumite operatiuni, de exemplu zborurile avioanelor Bear deasupra zonelor din care disparusera de mult timp, nu favorizeaza securitatea", a declarat Rice intr-un interviu acordat postului de televiziune ABC.

"Nu mai intretinem relatii ostile cu Rusia si sper sincer ca acest lucru sa se reflecte in activitatea si cheltuielile militare ale acestei tari", a anuntat ea.

Seful diplomatiei americane a anuntat ca este foarte important ca evenimentele care se produc in domeniul rusesc al apararii sa fie realizate intr-un mod foarte transparent.

Cheltuielile militare din Rusia au crescut dramatic sub conducerea presedintelui Vladimir Putin. Bugetul alocat pentru securitatea nationala a acestei tari va creste cu 36.8 milioane de dolari in 2008, cu aproximativ 16.3% mai mult fata de anul in curs.