Mii de agenti de politie din Italia au primit haine made in Romania pe care scrie gresit "polizzia", in loc de "polizia", relateaza cotidianul Il Giornale.

"Stiti cum se scrie polizia in romaneste? Daca nu stiti, nu conteaza, rugati un agent al Politiei Stradale din Italia sa se intoarca cu spatele si veti putea citi pe canadiana lui cuvantul Polizzia", incepe pe un ton ironic articolul din publicatia italiana.

Greseala ar putea fi corectata cu cateva sute de litri de vopsea si o multime de oameni, insa efortul ar fi in zadar. "Prin urmare, le aruncam asa cum au venit", a rdeclarat Filippo Saltamartini, secretarul Sindicatului Autonom al Politiei (SAP).

Noul scandal vine la doar doua saptamani de la cel legat de cumpararea tot din Romania a unor pantofi pentru femeile din politie. Produsele, care doreau sa ofere un aer tineresc uniformelor celor 14.750 de femei din Politia italiana, nu au putut fi folosite deoarece masurile romanesti nu corespund cu cele din Italia.

"Oare ce se intampla la Ministerul italian de Interne?", se intreaba ziarul. Canadiene cu greseli de scriere, pantofi comandati cu toate numerele gresite si piele dura care rimeaza cu tortura. Lipseste ceva? Da, "putin" creier, noteaza incisiv Il Giornale.