Directorul de stiri al TVR, Rodica Culcer, a declarat ca in acest moment "se incearca o diversiune nenorocita" pentru a muta centrul de atentie de la cazul "Remes-Muresan" catre TVR.

Culcer acuza presiunile politicienilor spunand ca "prea multi politicieni se ocupa de facerea stirilor TV", iar cauza principala a politizarii institutiei o constituie legea care numeste si mai multi reprezentanti ai partidelor politice in Consiliul de Administratie.

Sefa stirilor TVR recunoaste ca ar fi fost mai bine sa precizeze de la inceput ca filmul nu este al TVR si sa-l fi difuzat fara comentariile redactorului TVR, dar s-au gandit ca nu toti oamenii ar fi inteles astfel despre ce e vorba.

Presedintele TVR, Alexandru Sassu, a luat cunostiinta de material si a fost de acord cu difuzarea lui, mai spune Culcer care sustine ca ar fi putut da pe postul public si restul inregistrarii din cazul Remes, dar ca aceasta ar fi insemnat sa treaca peste parerea lui Sassu ceea ce ar fi insemnat subordonare.

"Recomandarea" facuta de presedintele TVR de a nu mai fi difuzata si partea a doua a inregistrarii este vazuta de Culcer ca un mijloc de presiune politica.

Culcer crede ca Sassu vrea sa o indeparteze de procesul editorial prin crearea unui nou departament de stiri: "Nu plec din TVR fiindca asta ar insemna sa renunt la principiile mele... "In TVR nu exista comunicare. Nu am stat de vorba nici cu presedintele TVR nici cu cei din Consiliul de Administratie. Nu mi s-au adusa la cunostiinta niciodata care ar fi atributiile mele."

Interveniti telefonic in cadrul emisiunii, Cristian Tudor Popescu si Cornel Nistorescu s-au declarat de acord cu difuzarea inregistrarii insa au criticat modul in care ea s-a realizat.

CT Popescu a spus ca daca el ar fi avut puterea de decizie ar fi anuntat la inceput ca materialul nu e al TVR, ca nu-i poate garanta autenticitatea, ca TVR nu face comentarii si nu ar fi spus sub nicio forma "flagrant".

"Chiar daca stiam ca e de la DNA nu as fi spus acest lucru decat cand aceasta institutie si-ar fi asumat materialul", a declarat CT Popescu care afirma ca subiectul principal este de fapt cazul Remes-Muresan si nu "judecarea" TVR.