Presedintele francez Nicolas Sarkozy si sotia lui, Cecilia, au demarat luni formatiunile de divort, relateaza publicatia franceza Nouvel Observateur.

Potrivit saptamanalului, "presedintele si sotia sa s-au prezentat in fata unui judecator pe data de 15 octombrie, pentru a materializa procedura de despartire".

Purtatorul de cuvant al presedintelui a refuzat sa ofere orice informatie in legatura cu acest subiect, insa a anuntat ca Cecilia Sarkozy nu isi va insoti sotul in vizita oficiala din Maroc, programata pentru saptamana viitoare. Aceasta declaratie a starnit noi supozitii, in conditiile in care sotiile presedintilor sunt, in mod obisnuit, prezente in vizitele cu un nivel protocolar important.

Zvonurile despre o despartire a cuplului au aparut in presa franceza de doua saptamani, cuplul nefiind vazut in public de pe data de 14 iulie, ziua nationala a Frantei.

Sarkozy, in varsta de 52 de ani, si Cecilia, de 49 de ani, s-au casatorit la inceputul anului 1996 si au impreuna un baiat. Prima doamna a Frantei a jucat un rol esential in cariera politica a liderului de la Paris, aceasta fiind consiliera lui in timpul campaniei electorale.

Cuplul prezidential a trecut printr-un alt moment critic in 2005, cand Cecilia a avut o aventura cu omul de afacei Richard Attias.