Fostul premier pakistanez, Benazir Bhutto, s-a intors in Pakistan dupa opt ani de exil auto-impus. Bhutto a fost intampinata de cel putin 250.000 de simpatizanti care s-au adunat la aeroportul din Karachi, cu circa o ora inainte de sosirea acesteia, relateaza AFP.

Peste 150.000 de persoane au venit din alte localitati ale tarii, in timp ce aproximativ 100.000 au fost localnici din Karachi. Majoritatea simpatizantilor au fost imbracati in rosu, negru si verde, culorile formatiunii politice a lui Bhutto, Partidul Poporului din Pakistan (PPP).

Ofiteri de politie au fost, de asemenea, desfasurati pe strazi, orasul fiind transformat intr-o adevarata fortareata din cauza riscului izbucnirii violentelor provocate de extremisti care se opun pozitiei pro-americane a doamnei Bhutto.

Prima femeie premier din lumea musulmana a fost nevoita sa plece din tara in 1999, din cauza acuzatiilor de coruptie care planau asupra sa. Bhutto s-a autoexilat la Dubai.

Autoritatile pakistaneze au renuntat recent la acuzatiile de coruptie, dupa ce Benazir Bhutto a ajuns la un acord cu presedintele Pervez Musharaff privind sustinerea candidaturii acestuia la un nou mandat.