Un interviu cu teroristul Carlos Sacalul, realizat in inchisoarea in care acesta este detinut, reprezinta unul dintre capetele de afis ale peliculei „Cold Waves/Razboi pe calea undelor”, care va avea premiera luni in deschiderea Festivalului de Film Astra de la Sibiu.

Directorul Centrului Independent pentru Jurnalism, Ioana Avadani, spune pe blogul ei ca acesta este primul interviu realizat de un roman cu Calrlos si „reprezinta un demers jurnalistic remarcabil”. In opinia lui Avadani, interviul este dovada ca documentaristii sunt oameni de media, nu numai “agenti estetici”.

„Cold Waves” a fost regizat de Alexandru Solomon si este un lung metraj documentar despre postul de radio Radio Europa Libera, despre propaganda si terorism in timpul razboiului rece.

La proiectia de la Sibiu a filmului vor lua parte angajati ai postului Radio Europa Libera, care sunt, de altfel, si protagonisti ai documentarului: Emil Hurezeanu, Nestor Ratesh si Andrei Voiculescu.

Pelicula realizata de Alexandru Solomon va fi prezentata in cadrul

festivalurilor internationale DOK Leipzig si IDFA Amsterdam, inainte de a intra pe 30 noiembrie in cinematografele din Romania.

Trailerul filmului "Cold Waves"